Mbretëresha Teuta

“Mbretëresha Teuta” ka mbajtur një memorial dhe koncert me rastin e 100-vjetorit të lindjes së Maria Krajës.

Në organizimin e Klubit të Grave Shqiptare të Kroacisë, "mbretresha Teuta", më 14. dhjetor 2012, në opusin e zbulimit të grave të famshme shqiptare, në Bibliotekën e qytetit të Zagrebit, Bogdan Ogrizovic, eshte organizuar dhe drejtuar nga presidentja shoqates Shenida Bilalli, me mbështetjen. i Ambasadës së Shqipërisë dhe Ambasadës së Kosovës në Kroaci, Këshilli për Pakicat Kombëtare në Republikën Kroate dhe revista për dhe familjen dhe gra "Iliria"-, me një koncert, kujtimi i këngëtares shqiptare me famë botërore, Marija Kraja, u shënua me titullin “100 vjet nga lindja e Marija Krajës”.

Kulturë: Shoqata‘Mbretëresha Teuta’ ne Zagreb shënoi 33 vjetorin e themelimit

Shoqata ‘Mbretëresha Teuta’ shënoi 33 vjetorin e themelimit Me një ceremoni madhështore ku u fol për historinë dhe kulturën shqiptare, në prani të figurave të njohura publike kroate dhe shqiptare u promovua edhe libri i autores e gazetares Alketa Gashi Fazliu "Ato gdhendin dhimbjen"! Kryetarja e shoqatës znj.Shenida Bilalli përpos  një organizimi briliant me koreografi të shkëlqyera ku shpjegohej historia e Mbretëreshës Teuta dhe jo vetëm, foli edhe për rëndësinë e bashkëpunimit të shqiptarëve nëpër botë dhe tregimit të drejtë të historisë sonë!

U FESTUAN DITËT E PAKICAVE KOMBËTARE NË ZAGREB – 2022

Grupi 'Ilire' mahnitën publikun me performancën e Teutës dhe Nënë Terezës  Edhe këtë vit Klubi i Femrave Shqiptare të Kroacisë festoi 18-vjetorin e mbajtjes së...

Ne Biblioteken e Dubrovnikut, por edhe ne Dubrovnik, për herë të parë u mbajte manifestimi kulturo-artistik “Ditët e Mbretëreshës Teuta” me rastin e...

Bibliotekat e Dubrovnikut, por edhe Dubrovniku, për herë të parë pritën manifestimin kulturo-artistik “Ditët e Mbretëreshës Teuta” me rastin e të cilit u mbajt Akademia Ceremoniale në Saloça.

Historia e krijimit dhe dizenjimit të monedhave dhe kartëmonedhave

Monedha shqiptare lekë Përgaditi: Kujtim Morina Monedha shqiptare Lek e ka marrë emrin nga shkurtimi i emrit të komandantit legjendar të antikitetit, Aleksandrit të Madh. Elita...

MBRETRESHA TEUTA ME PRANINË E ALBANOLOGUT TË FAMSHËM ALEKSANDËR STIPÇEVIQ PROMOVOJ „FJALORIN TË ARBËRESHËVE TË ZARËS»

- Organizuesja e takimit është gazetarja dhe regjizorja e njohur shqiptare Shenida BilalliE Djelë, 10.06.2013. Klubi i femrave shqipetare të Kroacise “Mbretëresha Teuta”dhe...

GRUPI VALLËZUES”ILIRE”: PERFORMANCE -MBRETËRESHA TEUTA

Prej 17 vitesh ky grup me balerinë profesionalë te baletit klasik dhe modern, eshtë një komponent bazë e i rëndësishëm në aktivitetet e "Mbretëreshës...

NË ZAGREB MBAHET MBRËMJE HUMANITARE PER SHQIPERINE

Mbretresha Teuta në Mbrëmjen humanitare - Pray For Albania “Të lutemi për Shqipërinë” Presidentja kroate së bashku me shqiptarët grumbullon ndihma për tërmetin në Shqipëri. Shkruajnë:...

Kryetares së shoqatës ‘Mbretëresha Teuta’ ju dha mirënjohja për promovimin e paqes në botë

Pas një pune të gjatë humanitare, e cila kërkon një përkushtim të madh, më datë 11 maj 2019 në Bernë, Zvicër, u promovua solemnisht...

Kosovë: Ambasadorja kroate Danijela Barishiq pranoj delegacionin e ‘Mbretreshes Teuta’

Gratë më të suksesshme shqiptare nga 15 vende të botës morën pjesë në tryezën e rrumbullakët të mbajtur në Prishtinë, në Bibliotekën Kombëtare të...