Intervistë

TIBOR VARGA KRYETARI I KËSHILLIT PËR PAKICAT KOMBËTARE TË RK : Ligji kushtetues i Kroacisë rezultoi të jetë më cilësor, krahasuar me vendet e...

INTERVISTË EKSKLUZIVE Intervista u realizua nga: Shenida BilalliRevista “Iliria” intervistoi kryetarin e ri të Këshillit për Pakicat Kombëtare, z. Tibor Varga,në të cilën shpalosi misionin...

INTERVISTË EKSKLUZIVE ME PRESIDENTIN E SHQIPËRISË  BAJRAM BEGAJ GJAT VIZITES NË KROACI:

 Shqipëria e meriton integrimin në BE Intervista u realizua nga: Shenida Bilalli Presidenti Bajram Begaj, gjatë vizitës së tij zyrtare në Kroaci, insistoi në  bashkëpunim ekonomik...

Zëvendëskryeministrja e Kosovës dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës: ...

Zëvendëskryeministrja e Kosovës dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës: Donika Gërvall-Schwarz:“Serbia nuk ka probleme vetëm me Kosovën...!

INTERVISTA EKSKLUZIVE : AMBASADORJA E REPUBLIKËS SË KROACISË NË KOSOVË DANIJELA BARIŠIĆ: ...

               Kroacia mbështet Kosovën drejt integrimit evropian dhe anëtarësimit në BE Intervista u realizua nga: Shenida Bilalli Danijela Barišić, në fund të gushtittë vitit 2019, mori...

BISEDA ME SHKASE : ...

"Studimet e Milan Shufflay-it mbi historinë, kulturën dhe religjionin e shqiptarëve" Shufflay ishte i vetëdijshëm për praninë e madhe të...

RUAJTJA E IDENTITETIT KOMBËTAR SHQIPTAR PËRMES MËSIMIT TË GJUHËS SHQIPE NË KROACI:

…Nurije Avdiu është mësuesja e parë që ka dhënë mësimin e gjuhës shqipe në Zagreb, Kroaci,1995 në një klasë me më shumë se 40...

Intervista: Kryetarja e bashkisë së Shkodrës Voltana Ademi-2019

bisedoi: Shenida Bilalli Kryetarja Ademi ka lindur në vitin 1974 në Shkodër. Karriera e saj politike filloi në vitin 1996 si deputete e Partisë Demokratike....

INTERVISTE – DW

Kurti: Sipas kushtetutës së Kosovës nuk mund të ketë asociacion mbi baza etnike! Kryeministri i Kosovës ka folur në një intervistë ekskluzive për DW për...

INTERVISTA ME SHKASE : ...

Intervistoi: Shenida Bilalli Filozofi kroat, historiani, shkrimtari, politikani, poligloti dhe një nga intelektualët më të shquar evropianë të shekullit të 20-të, ishte gjithashtu edhe një...