DORUČAK “Non-stop se borite za bore hranom koja potiče proizvodnju kolagena, kako bi zaštitila kapilare”. “Doručak je izvor energije za tijelo, ali i koncentracija tvari korisnih za čvrstoću kože: vitamini, enzimi, nezasićene masne kiseline, aktivni antioksidanti, među glavnim su sastojcima recepata za uljepšavanje.” Vrline kave Čak i kava, naravno u uravnoteženim dozama, povećava brzinu protoka krvi, zbog svog glavnog sastojka, kofeina. Ali kofein koristi i onima koji pate od celulita, jer ubrzava apsorpciju masti. Opuštenost i sreća uz malo čokolade U čokoladi nalazimo magnezij i triptofan, dva saveznika protiv bora kao izvor opuštanja i blagostanja. Tamna čokolada posebno je dobra za srce. Kakao opušta i suzbija kontrakciju mišića, dok je drugi znak upozorenja na serotonin, hormon sreće. Duboka hidratacija Vitamini A, C i B skupina su koja potiče aktivnost fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen. Važno poglavlje je hidratacija koja je povezana s omega 3 i 6 masnim kiselinama. Važnost voća Naziva se osnovnim: bobičasto voće, dinja i mango sadrže vitamin A. Vitamini A i C koji su idealni za kožu karakteriziraju brusnicu. Što se tiče jabuke, voće koje je nadahnulo poznatu izreku “Jabuka dnevno drži liječnika daleko” bogato je vitaminima A i C, kao i mineralnim solima.😊 Kruh i maslac: nezamjenjiv Kruh je u punoj verziji bogat mekinjama, elementima koji su “prijatelji” kose, noktiju i odgovorni za dobru metaboličku ravnotežu. Među najvažnijim elementima je željezo, koje prenosi atome kisika iz krvi u tkiva i cink, koji jača stanične membrane i stimulira imunološki sustav. Dok je maslac vjerojatno najbogatija hrana selenom, koji je poznat kao antioksidans i djeluje na imunološki sustav. Slatka dobrota: dušo Bogat prirodnim dijabetičkim šećerom i vitaminima, aminokiselinama, mineralima: med daje poseban okus doručku, a čini ga i atraktivnim. A ako to “prekršimo” večerom? Napravite iznimku od pravila, posebno ljeti, kada ste često na večeri, to nas čini čovječnijima. Ali ako želimo ukinuti sve dodatne kalorije koje smo unijeli, voće moramo jesti sljedeći dan, ali ne samo.