Begova supa – okus stare tradicije Prizrena

21/07/2021
Autor: Iliria
Vrijeme: 2min
481 pregleda

Begova supa – okus stare tradicije Prizrena

od AgroWeba 3

Priprema :

(Recept  je za 4-5 osoba)

4-5 slojeva piletine

2 žlice maslinovog ulja

Malo svježeg maslaca

1 češanj češnjaka

2 svježa luka

2 mrkve

1-2 žlice brašna

peršin

Sok od  limuna

sol

papar

PRIPREMA

Očistite piletinu i stavite je u lonac slane vode. Nakon što meso omekša, ostavite da se ohladi i odvojite , a  sok  ostaviti  za  juhu. Mrkva, luk i češnjak tanko se režu i prže u loncu u koji smo ulili maslinovo ulje i malo maslaca.

U u lonac u koji se luk, mrkva i češnjak prće, ubacite malo brašna i nastavite pržiti.

Dodajte pileće meso i ostavite da se juha pirja 30 minuta. Zatim dodajte narezanu piletinu, začine kao i svježi mljeveni peršin. Pustite da krčka oko 10 minuta i na kraju dodajte limunov sok.

Da bi juha bila još ukusnija, poškropite je s malo maslaca. /AgroWeb.org

Zahvaljujemo Savjetu za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske koji financira časopis "Iliria" 2005. - 2025.