Begova supa – okus stare tradicije Prizrena
od AgroWeba 3
Priprema :
(Recept je za 4-5 osoba)
4-5 slojeva piletine
2 žlice maslinovog ulja
Malo svježeg maslaca
1 češanj češnjaka
2 svježa luka
2 mrkve
1-2 žlice brašna
peršin
Sok od limuna
sol
papar
PRIPREMA
Očistite piletinu i stavite je u lonac slane vode. Nakon što meso omekša, ostavite da se ohladi i odvojite , a sok ostaviti za juhu. Mrkva, luk i češnjak tanko se režu i prže u loncu u koji smo ulili maslinovo ulje i malo maslaca.
U u lonac u koji se luk, mrkva i češnjak prće, ubacite malo brašna i nastavite pržiti.
Dodajte pileće meso i ostavite da se juha pirja 30 minuta. Zatim dodajte narezanu piletinu, začine kao i svježi mljeveni peršin. Pustite da krčka oko 10 minuta i na kraju dodajte limunov sok.
Da bi juha bila još ukusnija, poškropite je s malo maslaca. /AgroWeb.org