Iako su jabuke od karamela ukusna jesenska namirnica, također su ljepljive i teško ih je napraviti. Mislim, Dakle, umjesto da se ove sezone prepustim zahtjevima za karamel jabukama, znam još jednu poslasticu koja je podjednako ukusna i znatno lakša i za mame koje ih pripremaju i za djecu koja ih jedu… Grožđe od karamela “jabuka”. Ovi zalogaji od karamela od grožđa prave manje nereda i imaju jednako dobar okus kao i karamel jabuke. Osim toga, sve je bolje kada je malo, zar ne? Koja je loša strana? Za razliku od velikih karamelnih jabuka, vrlo je lako pojesti desetak takvih za oko pet minuta. Eto kako su ukusni!
Poslužene na čačkalicama, savršeni su jesenski zalogaj! Obradujte svoju publiku ovim laganim karamelnim grožđem “jabuka” ove sezone:
Ovo grožđe s lakom karamelom “jabuka” izvrsno vara
Sastojci:
grožđe, oprano
karamel
orasi ili drugi orašasti plodovi/preljevi,
Upute:
Korak 1: Otopite karamele u maloj posudi s oko 1 žličicom vode kako biste ih razrijedili. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi, miješajući dok se ne otopi.
Korak 2: Osušite grožđe (da se karamela zalijepi) i zabodite čačkalicu u vrh.
Korak 3: Umočite u karamel, zatim uvaljajte u mljevene orahe (po želji) i stavite na tanjur obložen pergamentom ili folijom. Pustite da se karamela stegne i uživajte!