Pufka sa agdom…
je tradicionalni albanski desert, fantastičan za zasladiti svoje najdraže.Njihov pripremu albanske domaćice prenose s koljena na koljeno, a danas se može naći u svakoj slastičarnici u zemlji.
Sastojci
• 4 šalice kave sa škrobom
• 4 jaja
• 4 šalice kave s mlijekom u prahu
• 1 žličica sode bikarbone
Za šerbet
• 1/2 -1 kg šećera
• 1 litra vode
• Nekoliko klinčića
PRIPREMA:
Istucite jaja. Zatim u zdjelu dodajte mlijeko u prahu, razmućeno jaje i škrob.Dobro izmiješajte dok tijesto ne postane glatko. U protvan, žličicom stavljati masu od tijesta kao male loptice, jednu po jednu, u nizu. Žlicu prvo umočite u čašu vode da se tijesto ne lijepi za žlicu. Stavite tepsiju u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 15 minuta. Zatim ih izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
U međuvremenu pripremite sorbet. U lonac stavite vodu, šećer i klinčiće, po želji možete dodati i malo vanilije. Nakon što je šerbet gotov dodavati mu pufnice dok ne upiju šerbet sa obje strane i stavljati ih na tanjur. Po želji možete na vrh dodati sitno nasjeckane orahe ili bademe, ili naribanu koricu naranče ili limuna.