Kajmačina

02/06/2021
Autor: Iliria
14 pregleda

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 1 l mlijeka
  • 4 žlice škroba

Šerbet:

  • šećer
  • 300 grama šećera

Priprema:

U velikoj zdjeli tucite jaja sa šećerom i škrobom. Zatim nastavite malo po malo dodavati mlijeko neprekidno miješajući dok se ne stvori homogena masa.  Masu stavite u prethodno namašćenu vruću tavu. Peći na maksimalnoj temperaturi  30 – 40 minuta dok njezina površina ne porumeni. Pripremite šerbet tako što ćete u lonac uliti šećer i vodu i pustiti da provrije. Nakon pečenja izvaditi iz pećnice i još dok je toplopreliti šerbetom.  Ovaj desert poslužuje se hladan.

Zahvaljujemo Savjetu za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske koji financira časopis "Iliria" 2005. - 2025.