Karrijera: Femrat janë lidere më të mira se meshkujt

Një studim i ri ka arritur në përfundimin se femrat janë lidere më të mira se meshkujt. Studimi ka vlerësuar personalitetin dhe karakteristikat e përafërsisht 3,000 menaxherëve.

Në pothuajse të gjitha fushat dhe aspektet, ata kanë konkluduar se femrat janë lidere shumë më të mira se meshkujt.

Femrat janë treguar më të sukseshme se meshkujt në katër nga pesë kategoritë es tudiuara nga hulumtuesit: në qartësi dhe proaktivitet në komunikim;në  inovacion dhe aftësi për të shpikur gjëra të reja; në përkrahje dhe në shoqëri si dhe në menaxhimin metodik.

Sidoqoftë, hulumtuesit gjithashtu kanë deklaruar se meshkujt janë më të aftë se femrat në ballafaqimin me stresin duke treguar nivele më të larta të stabilitetit emocional.

Shpresojmë se rezultatet e këtyre studimeve do t’i ndryshojnë normat e vendeve të punës në kompani të ndryshme.

Screenshot_10
Screenshot_7
Screenshot_8
Screenshot_9
Screenshot_11
Screenshot_12
Screenshot_13
Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_16
Screenshot_17
Screenshot_18
Screenshot_19
Screenshot_20
Screenshot_22
Screenshot_23
Screenshot_9
previous arrow
next arrow