Kafshët shtëpiake gjatë lockdown-it ndikojn pozitivisht në shëndetin mendor të pronarit

0
263


Kafshët shtëpiake gjatë bllokimit ndikuan pozitivisht në shëndetin mendor të pronarit

Hulumtimet kanë zbuluar se kafshët shtëpiake kanë pasur një efekt pozitiv në shëndetin mendor të pronarëve të tyre gjatë masave kufizuese epidemiologjike kundër koronavirusit.

Shkencëtarët kryen një anketë midis 1200 pronarëve të kafshëve shtëpiake për të kontrolluar nëse kafshët shtëpiake kishin një efekt pozitiv në shëndetin e tyre mendor gjatë mbylljes ose mbylljes.

Rezultatet e hulumtimit konfirmuan se qentë mund të jenë vërtet miku më i mirë i njeriut. Të anketuarit, 85 për qind e tyre, thanë se qentë kishin një efekt pozitiv domethënës ose mesatar, ndërsa 75 për qind e tyre thanë kështu për macet. Janë të paktë ata që mendojnë se kafshët shtëpiake kanë përkeqësuar cilësinë e jetës së tyre.

Një studim deklaroi se pronarët i përshkruanin kafshët e tyre si “dhënia e Zotit” ose “shpëtim”.

Shkencëtarët besojnë se kafshët shtëpiake përmirësojnë jetën në tërësi. Janë një nga arsyet që një person largohet më shpesh nga shtëpia dhe shoqërohet me njerëz të tjerë. Shumë studime të mëparshme kanë treguar se ato përmirësojnë shëndetin mendor. Ky është veçanërisht rasti kur dikush është në depresion dhe në ankth.

Kafshët shtëpiake mendohet gjithashtu se e bëjnë më të lehtë krijimin e marrëdhënieve me njerëzit e tjerë. Ato kontribuojnë në një ndjenjë respekti, besimi dhe ndjeshmërie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here