Disa ushqime që u jepni fëmijëve janë helmuese…

0
366

Disa ushqime që u jepni fëmijëve janë helmuese

Ju dëshironi më të mirën për fëmijët tuaj, natyrisht, kështu që ju duhet të dini për substancat e dëmshme që ato mund të jenë duke ngrënë:

Pesticidet

Kimikatet toksike zakonisht përdoren për të vrarë dëmtuesit në shumë fruta dhe perime që fëmijëve të vegjël u pëlqen të hanë. “Një nga çështjet kryesore që unë po punoj është marrja e një pesticidi shumë toksik të quajtur chlorpyrifos nga furnizimi me ushqim -Testimi që është bërë e gjen atë në mollë, manaferra, pjepër (edhe nga brenda), portokall, banane – llojet e frutave që janë në tryezë për fëmijë.”

Shkenca tregon, thotë ajo, se pesticidi është toksik për trurin në zhvillim e fëmijëve. Edhe pas larjes, frutat mbete po njësoj, kështu që alternativa më e mirë është të blini fruta organikë dhe perime për fëmijët tuaj – si dhe për veten nëse jeni shtatzënë.

Arsenik

Ju keni dëgjuar  për arsenikun e helmit, por me siguri nuk e dini se është i pranishëm në nivele të larta në një ushqim që fëmijët tuaj ndoshta mund të hanë shumë: orizin. “Arseniku në formën e tij inorganike është një kancerogjen i njohur njerëzor dhe është shumë i fuqishëm,” të ndikojë në aftësinë e fëmijëve për të mësuar.” Është shqetësim i veçantë për fëmijët sepse shumë nga ushqimet e tyre të para, përfshirë drithërat dhe ushqimet e grira, janë me bazë orizi. “Orizi merr arsenik nga toka dhe uji më lehtë se kokrrat e tjera,”

Ushqime të ngjyrosura: Ngjyrosje e ushqimit

Ato drithëra, karamele dhe pije sportive me ngjyra të ndezura përmbajnë ngjyra ushqimore që mund të jenë të dëmshme për fëmijët. “E kuqja , e verdha  dhe ngjyrat e tjera ushqimore sintetike mund të shkaktojnë sjellje si hiperaktiviteti tek disa fëmijë,” thotë Lefferts. E kuqja ishte një kancerogjen i bazuar në studimet e ushqimit të kafshëve dhe ndaloi përdorime të tij, përfshirë në kozmetikë dhe barna të aplikuara nga jashtë, por shumica e përdorimeve janë ende të lejuara në ushqime dhe ilaçe që gëlltisin”.