RRETH NESH- REVISTA ILIRIA

Te dashur lexues,

Mire se vini ne faqen tonë“ILIRIA“ revista per familje dhe femra, ju urojmë mirëseardhjen për lexim, duke ju prezantuar më së miri, revistën dy gjuhësore, krijuar, redaktuar dhe botuar në Zagreb – Kroaci nga viti 2005. Iliria është gazetë botimi dhe online për femra dhe familje ku prezenton ngjarje dhe tema aktuale politike, socijale, opinione, dosier, kulturë, histori, teatr, film, stil e jetes, shendeti, rregullimin e baneses dhe kuzhinen tradicionele.

E para dhe e vetmja eshte ne bote në të gjithë hapësirën e diaspores shqiptare ne dy gjuh; shqip dhe kroatishte.

RRETH NESH

Kjo revistë publikohet ne Zagreb prej 18 vitesh, 2005-2022, drejtohet nga kryeredaktorja dhe gazetrja e mirnjohur me famë ndërkombëtare Shenida Bilalli, studiuese, përkthyese, skenariste dhe regjisore e televizionit kombetar te Kroacise, HRT1, TVP Kosove, dhe disa Tv ne Bote. Me revisten sijellin rrisi dhe exkluzivitete, rruan traditen, kulturene dhe gjuhen shqipe e ndihmuar nga stafi profesionistësh nga Zagrebi, Tirana, Prishtina, Shkupi, Roma, Athina, dhe vendet e rajonit, në Europë dhe SHBA.

Revista ne dy gjuh “ILIRIAl” është një media ndërkombëtare e hapur për bashkëpunim të nivelit të lartë kërkimor akademik, historik, aktual por edhe për krjimtari artistike.Pasqyronë, traditen kulturen dhe gjuhen komunitetin shqipëtar te integruar në Kroaci dhe ne shtete tjera nga koha e Ilirve deri me sote.

Ilira eshte nje nga dy projkte prestigjioze te shoqates Mbretresha Teuta nga Kroacia me seli ne Zagreb, dhe shoqates nderkombetare Mbretresha Teuta, e cila 15 vite, ndan cmimin „Mbretresha Teuta“ grave shqipetare me te sukseshme ne bote qe luftojn per integrim .