DITËT E MBRETËSHERËS TEUTA NË ZADAR: Nënë Tereza – krenaria e popullit shqiptar dhe njerëzimit botëror

0
320
DITET E TEUTES NE ZARE
DITET E TEUTES NE ZARE

ZADARSKI LIST :

Në kuadër të “Ditës së Mbretëreshës Teuta 2015”, një manifestim kulturor-artistik i pakicës kombëtare shqiptare në Kroaci, organizuar nga Klubi i Grave Shqiptare të Kroacisë “Mbretëresha Teuta”, të premten u mbajt një tubim në hotelin Kolovare në Zadar. Ditet e Mbretreshes” Teuta” këtë vit feston 20 vjetorin e tij – 20 vjetorin e themelimit dhe 10 vjetorin e regjistrimit zyrtar, ndaj organizatorët vendosën t’ia kushtojnë këtë vit një femre që është krenaria e popullit shqiptar dhe botës. njerëzimi – Nënë Tereza.

Në hotelin Kolovare u mblodhën përfaqësues të shquar të minoritetit shqiptar në Kroaci, mysafirë të rëndësishëm nga Kosova si dhe miq të shumtë nga Kroacia. Pjesa e parë e ngjarjes ishte një panel diskutimi ku u diskutuan shumë aspekte që lidhen me pakicën shqiptare në Kroaci dhe shqiptarët në përgjithësi, dhe ndër folësit ishin zëvendësambasadori i Kosovës në Kroaci Ulix Emra, deputetja e Kosovës Flora Brovina, kryetarja e Qendrës Kulturore Shqiptare. në Zvicër Shukrie Ramadani, gazetarja e RTK-së Diana Toska si dhe mysafirë të tjerë të shquar duke përfshirë Tomislav Marijan Bilosnić dhe mësuesin e gjuhës Arbanasi nga Zadar Maksimilijana Barančić. Paneli u kryesua nga gazetarja Shenida Billali, organizatorja kryesore e ngjarjes, dhe organizatorët e Zadarit nga Komuniteti Ndër-qarqeve i Shqiptarëve në Zadar, Këshilli i Pakicave Kombëtare Shqiptare të Qarkut Zadar (President Nue Mrijaj), Këshilli i Pakicës Kombëtare Shqiptare. (Presidenti Adem Shala).

Ditët e Zadarit të Mbretëreshës së Teutës 2015 përfshinin hapjen e një ekspozite me piktura të artistit maqedonas Agron Salihu “Gruaja shqiptare nga Teuta deri më sot” dhe një shfaqje të shfaqjes teatrale “Velija nije došli” nga grupi teatror shqiptar Arktimi nga Zvicër Zadari është qyteti i dytë në Kroaci që pret “Ditët e Mbretëreshës Teuta”, sigurisht jo për herë të fundit, siç theksoi Shenida Billali.

Hënë, 19/10/2015
Kreshimir Bukviq
Marin GOSPIQ
Paneli drejtohej nga gazetarja Shenida Billali

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here