Zašto trebamo češće jesti grožđe!

  1. Grožđe
  1. Crno grožđe snižava noćni tlak

Naime, tlak noću pada kako bi se srce i žile mogle odmoriti, no to se ne događa uvijek. Kod osoba kojima se tlak ne spusti, postoji veći rizik javljanja bolesti krvožilnog sustava. Dobar način snižavanja tlaka je sok od bobica crnog grožđa.

  1. Izvor brojnih vitamina i minerala

Vitamin C, vitamini skupine B (osim B12) se mogu naći u grožđu, a od minerala tu su kalij, kalcij, magnezij, mangan, natrij, cink, željezo, fosfor. I sve to na samo 70 kalorija (na 100 grama).

  1. Dobar tijekom fizičkih napora

Šećer iz grožđa brzo ulazi u krvotok pa tako i brzo diže energiju.

  1. Povoljno djeluje na cijeli organizam

Čisti ga, poboljšava metabolizam i probavu, čuva zdravlje srca i krvnih žila, poboljšava pamćenje, dobro djeluje na rad bubrega i pluća, poboljšava san…

  1. Sadrži reservatrol

Koji, prema nekim istraživanjima, usporava ili zaustavlja rast tumora u svim fazama bolesti.

Za svega 10-ak minuta možete napraviti i vlastiti sok od grožđa.

Grožđe je prepuno vitamina
Grožđe je prepuno vitamina
(Foto: Getty Images)
Sastojci:

200 grama grožđa
Malo vode
Šećer/med

Priprema:

Grožđe očistite i stavite u blender s malo vode te izblendajte. Procijedite te stavite kuhati na laganu vatru dok ne zakuha. Dodajte zaslađivač, a ako želite potpuno zdravu varijantu, umjesto šećera iskoristite med.

Ako koristite med, ne zaboravite da se on ne stavlja u vruću tekućinu, pa ga ubacite tek kada se sok ohladi. Sok držite u frižideru, a možete ga poslužiti i samog i u obliku sirupa.

Screenshot_10
Screenshot_7
Screenshot_8
Screenshot_9
Screenshot_11
Screenshot_12
Screenshot_13
Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_16
Screenshot_17
Screenshot_18
Screenshot_19
Screenshot_20
Screenshot_22
Screenshot_23
Screenshot_9
previous arrow
next arrow