Ne bacajte koru od narandže

Većina ljudi obično baca koru od naranče nakon konzumiranja. Međutim, narančina kora puna je minerala i drugih hranljivih tvari koje su veoma korisne za naše zdravlje.

Smanjuje kolesterol

Istraživanja su pokazala da se konzumacijom narančine kore mogu smanjiti razine kolesterola i triglicerida u tijelu.  U narančinoj kori se nalazi i flavonoid poznat kao hesperidin, za kojega se govori da je učinkovit protiv raka debelog crijeva i osteoporoze,

Ima protuupalna svojstva

Kora od naranče sprječava i nastanak upala, što je jedan od bitnih inicijalnih faktora za razvoj mnogih teških oboljenja. Ona ima protuupalna svojstva te na organizam

Ublažava dišne probleme

Kora od naranče pomaže u čišćenju pluća, a antioksidansi koji se nalaze u naranči pomažu u ublažavanju simptoma različitih respiratornih bolesti kao što su prehlada, gripa, bronhitis, pa čak i rak pluća.

Screenshot_10
Screenshot_7
Screenshot_8
Screenshot_9
Screenshot_11
Screenshot_12
Screenshot_13
Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_16
Screenshot_17
Screenshot_18
Screenshot_19
Screenshot_20
Screenshot_22
Screenshot_23
Screenshot_9
previous arrow
next arrow