Ministar Grlić Radman posjetio Kosovo

Ministar Gordan Grlić Radman na Kosovu

Ministar Gordan Grlić Radman na Kosovu

Hrvatska je Kosovu donirala 10.000 doza cjepiva AstraZenece protiv COVID-19, rekao je u Prištini ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i obećao da će Zagreb nastaviti promicati priznanje neovisnosti Kosova.

– Ova donacija zasigurno će  koristiti u prevenciji i zaštiti od pandemije, koja je ostavila velike posljedice na zdravlje i ukupnu gospodarsku situaciju Kosova – rekao je ministar Gordan Grlić Radman na konferenciji za novinare s kosovskom ministricom vanjskih poslova Donikom Gervallom Schwarz.

Albanija, Sjeverna Makedonija i Kosovo napreduju prema EU

Ministar se  sastao s prvim potpredsjednikom Vlade Kosova zaduženim za europske integracije. Prijepodne se sastao s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem, predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, predsjednikom parlamenta i ministricom vanjskih poslova Donikom Gervallom Schwarz.

U razgovorima s Donikom Gervallom Schwarz, naglasak je bio na potpori Hrvatske nastojanjima Kosova za pristupanje euroatlantskim integracijama. Dvoje šefova diplomacija razgovarali su i o sigurnosti i stabilnosti regije, povećanju hrvatskog kontingenta u KFOR-u, dijalogu Kosova i Srbije,  posebna je tema bila zaštita najstarije hrvatske dijaspore na Kosovu – u Janjevu i Letnici.

– Jedna od tema razgovora bio je i status hrvatske manjine na Kosovu, kao i problemi s kojima se oni svakodnevno suočavaju. Zamolio sam gospođu ministricu,  da se osobno zauzme za što brže poboljšanje njihova statusa – rekao je Grlić Radman.

Gervalla Schwarz zahvalila je Grliću Radmanu na posjetu.


– Radujem se što će  naša dva  ministarstava i naše vlade koordinirati i produbiti suradnju u interesu obiju zemalja – istaknula je.

Volume 90%

Screenshot_10
Screenshot_7
Screenshot_8
Screenshot_9
Screenshot_11
Screenshot_12
Screenshot_13
Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_16
Screenshot_17
Screenshot_18
Screenshot_19
Screenshot_20
Screenshot_22
Screenshot_23
Screenshot_9
previous arrow
next arrow