O nama

TKO JE / ČASOPIS ILIRIA

Dragi čitatelji,

Dobro došli na našu stranicu “ILIRIA” – časopisa za žene i obitelj, želimo vam ugodno čitanje i  informiranje putem našeg dvojezičnog časopisa koji se izdaje  u Zagrebu, Hrvatska od 2005.-2022 godine.


Iliria je tiskani i internetski magazin za žene i obitelj, predstavlja aktualna događanja o političkim, društvenim, kulturnim,povijesnim, kazališnim, filmskim, glazbenim događanjima Albnaca u Hrvatskoj i šire , o stilu života ljepoti, zdravlju, i tradicionalnoj kuhinji.

Prvi je i jedini  magazin  na dva jezika; albanski i hrvatski na cijelom prostoru albanske dijaspore

O NAMA

– Ovaj  se časopis izdaje  u Zagrebu, 16 godina, 2005 – 2022., u pisanoj formi na čelu s glavnom urednicom, gospođom Shenidom Bilalli poznatom novinarkom sa velikim televiziskim iskustvom na HRT,TVP  i mnogim svjetskim  televizijama. Sa dugogodišnjim  suradnicima časopisa ilirie čuva tradiciju, kultura i jezik albanske zajednice u Hrvatsku, od vremena starih Ilira pa do danas.

Časopis Ilira jedan je od dva prestižna projekta Kluba albanskih žena Hrvatske  Kraljica Teuta i međunarodne udruge Kraljica Teuta – Queen Teuta, koja punih 18 godina dodjeljuje nagradu „Kraljica Teuta“, za najuspješnije albnske žene u svijetu na kulturnoj manifestaciji “Uspiješna žena”

poznati ilirolog prof dr. Stipčević od prvog dana bio je uz  ILIRIU
poznati ilirolog prof dr. Stipčević podržava ČASOPIS ILIRIU