Ministar obrane Hrvatske Ivan Anušić: Hrvatska će podržati Kosovo i njegov narod.

0
71
ë Kosovën Ministri i Mbrojtjes së Kroacisë, Ivan Anushiq, ka thënë se Kroacia do ta mbështesë Kosovën dhe popullin e saj. “Republika e Kosovës është miqësore me Kroacinë, do të kemi qëllime të përbashkëta, se këto janë gjerat që përfshijnë integrimin e Kosovës në NATO, do e mbështesim Kosovën si dhe popullin tonë që jeton në Kosovë”, ka thënë ai. Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci dhe homologu i tij kroat Ivan Anushiq kanë shprehur gatishmërinë për bashkëpunim në fushën e mbrojtjes. Maqedonci ka thënë se prezenca e ushtarakëve kroat është kruciale dhe shumë e rëndësishme për vendin. Ai ka thënë se prezenca ushtarake kroate në kuadër të KFOR-it ka kontribuar në ruajtjen dhe krijimin e një ambienti të sigurt në Kosovë. “Në aspektin e mbrojtjes ne kemi marrëdhënie të shkëlqyera me Kroacinë. Kroacia ka mbështetur zhvillimin e kapaciteteve të mbrojtjes dhe sigurisë në vendin tonë. Ne po ndërtojmë dhe po thellojmë raportet në fushën e  mbrojtjes me Kroacinë dhe kemi pasur mbështetjen e qeverisë kroate dhe popullit kroat në gjithë rrugëtimin tonë që nga çlirimi dhe do ta kemi deri në integrimin në strukturat evropiane dhe në NATO”, ka thënë ai. Ndërkaq ministri i Mbrojtjes së Kroacisë, Ivan Anushiq, ka thënë se Kroacia do ta mbështesë Kosovën dhe popullin e saj. “Republika e Kosovës është miqësore me Kroacinë, do të kemi qëllime të përbashkëta, se këto janë gjerat që përfshijnë integrimin e Kosovës në NATO, do e mbështesim Kosovën si dhe popullin tonë që jeton në Kosovë”, ka thënë ai.

Kosovo

Ministar obrane Hrvatske Ivan Anušić poručio je da će Hrvatska podržati Kosovo i njegov narod.

“Republika Kosovo je prijatelj Hrvatske, imat ćemo zajedničke ciljeve, jer to su stvari koje uključuju integraciju Kosova u NATO, podržavat ćemo Kosovo kao i naše ljude koji žive na Kosovu”, rekao je.

Ministar obrane Ejup Macedonci i njegov hrvatski kolega Ivan Anushiq izrazili su spremnost za suradnju u području obrane.

Makedonija je poručila da je prisutnost hrvatskih vojnika ključna i vrlo važna za državu.

Rekao je da je hrvatska vojna prisutnost u sastavu KFOR-a pridonijela održavanju i stvaranju sigurnog okruženja na Kosovu.

“U obrambenom smislu imamo odlične odnose s Hrvatskom. Hrvatska je poduprla razvoj obrambenih i sigurnosnih kapaciteta u našoj zemlji. S Hrvatskom gradimo i produbljujemo odnose na području obrane i imali smo potporu hrvatske Vlade i hrvatskog naroda na cijelom našem putu od oslobođenja i imat ćemo je do integracije u europske strukture i NATO”, rekao je.

U međuvremenu, hrvatski ministar obrane Ivan Anušić poručio je da će Hrvatska podržati Kosovo i njegov narod.

“Republika Kosovo je prijatelj Hrvatske, imat ćemo zajedničke ciljeve, jer to su stvari koje uključuju integraciju Kosova u NATO, podržavat ćemo Kosovo kao i naše ljude koji žive na Kosovu”, rekao je.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here