Lik Rite Ore postao je dio riznice poštanskih maraka filatelije – Kosova.

0
197

Svjetski poznata albanska pjevačica Rita Ora postala je dio riznice poštanskih maraka Filatelije Pošte Kosova.Marka s njezinim likom puštena je u poštanski promet, 26. studenog, na poseban dan za veliku albansku i britansku umjetnicu, točnije na njezin rođendan.

Više od deset godina na vrhu međunarodne glazbene i umjetničke scene, koristila je svaku priliku da kroz svoju slavu promovira svoju zemlju rođenja, Kosovo, ali i cijeli albanski narod.

Bila je prva inspiracija mladićima i djevojkama da slijede i ostvaruju svoje snove i izvan granica albanskih zemalja.

Povodom puštanja u promet ove poštanske marke, glavni izvršni direktor Pošte Kosova, Fakete Kadiu, izrazio je zahvalnost Riti Ora.

“Čast je za Poštu Kosova odati priznanje Riti Ori. Podarila nam je toliko lijepih trenutaka i beskrajnog ponosa pjesmama, nastupima i velikim koncertima. Neka ova lijepa marka bude i simboličan poklon Kosova našoj pjevačici, na ovaj poseban dan za nju, za njen izuzetan doprinos našoj zemlji i našoj naciji“, rekao je šef Kadiu.

Tijekom svoje senzacionalne karijere, Rita Ora je nagrađivana i počašćena prestižnim nagradama u međunarodnoj areni, kao i na Kosovu iu Albaniji.

Od 2015. godine zasluženo nosi titulu počasne veleposlanice države Kosovo. Svojom kulturnom diplomacijom nastavlja doprinositi imidžu svih Albanaca.

Filatelija Pošte Kosova više od dvadeset godina odaje počast i promovira istaknute ličnosti naše albnaske kulture

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here