“Kraljica Teuta” iz Zagreba proslavila je 33. obljetnicu osnutka

23.12.2023 Udruga

V.Th/RTKlive

Međunarodna udruga Albanki u svijetu “Kraljica Teuta” i Klub albnskih žena Hrvtske Kraljica Teuta sa sjedištem u Zagrebu, Hrvatska održale su tradicionalnu manifestaciju 33 godine od osnutka!

Velikom svečanošću na kojoj se govorilo o albanskoj povijesti i kulturi, uz nazočnost poznatih hrvatskih i albanskih javnih osoba, promovirana je i knjiga autorice i novinarke Alkete Gashi Fazliu “Oni urezuju bol”!

Predsjednica udruge gđa. Shenida Bilalli, uz sjajnu organizaciju uz odličnu koreografiju plesnih performansi o Teuti, egzodusu Albanac, Majci Terezi gdje je objašnjena povijest kraljice Teute i ne samo to, govorila je i o važnosti suradnje Albanaca diljem svijeta o uspiješnom djelovanju udruge i vizuelnom prikazivanju naše povijesti!

Veleposlanik Republike Kosovo g. Martin Berishaj pružio je svu institucionalnu podršku Albancima u Hrvatskoj!

Prva albanska zastupnica za manjine gđa. Ermina Lekaj Prljaskaj, Tomë Kaqinari, Esad Çollaku koji vodi Uniju Albanaca u Hrvatskoj, povjesničari, umjetnici, hrvatske majke i mnoge druge ličnosti!

Na kraju događaja dodijeljena je međunarodna nagrada “Kraljica Teuta” dvjema kosovskim Albankama, književnici i novinarki Alketi Gashi Fazliu i simboličnoj majci otpora Ferdoniji Qerkezi!

Prethodnih godina ovu nagradu su dobivale snažne žene kao što su Nekibe Kelmendi, Flora Brovina, Vasfije Krasniqi Goodman itd.!

Screenshot_10
Screenshot_7
Screenshot_8
Screenshot_9
Screenshot_11
Screenshot_12
Screenshot_13
Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_16
Screenshot_17
Screenshot_18
Screenshot_19
Screenshot_20
Screenshot_22
Screenshot_23
Screenshot_9
previous arrow
next arrow