Istaknute  albanske žene – Časopis ILIRIA

0
97
 Istaknute  albanske žene – ILIRIA

Časopis “Iliria” i “Kraljica Teuta”klub albanskih žena  Hrvatske i već dvadeset godina prva i jedina  ističe znamenite albanske žene kroz povijest, od Kraljice Teute, jedne od prvih žena vladarica u povijestii Ilira i potomaka Albnaca ,do suvremenih postignuća poput Albanke Elene Gjika koja je prva žena u svijetu   doktorirala društvene znanosti. Ovaj  časopis  i  udruga kraljica  Teuta  slave doprinos i postignuća albanskih žena  kroz tribine  znanstvene skupove,koncerte  kao što su Marija Kraja iz Zadra i Elena Papas, priznajući njihovu važnost u oblikovanju kako albanske tako i šire europske povijesti i kulture.

Njihov rad u promicanju albanske baštine i ženskih postignuća je od neprocjenjive vrijednosti, pružajući inspiraciju i prepoznavanje zaslužnim ženama koje su oblikovale naš svijet na bolje.

Časopis Iliria, u svojim izdanjima, ekskluzivno jedina i prva slavi postignuća i životne priče istaknutih Albanke koje su ostvarile uspjeh u različitim područjima.

Nagrada “Kraljica Teuta”

već dvadeset godina odaje počast znamenitim albanskim ženama u svijetu.

Kraljica Teuta i časopis Iliria godinama ističe mlade talentirane  Albanke poput, Rite Ore, Dua Lipe, i mnoge duge zvijezde.Zahvljujuči stručnom radu  iskusnih novinara predvođeni Shenidom Bilalli prvi otkrivaju znamenite albance i albnske kroz stoljeća u hrvtskoj ali i u svijetu.

 Ove žene su simboli snage, odlučnosti i inspiracije za mnoge, a njihove priče motiviraju nove generacije da teže izvrsnosti i ostvare svoje snove.

Stoga tko god upotrijebi  ove projekte tekstove zaštićene autirskim pravima podlaže sudu u Zagrebu, pogotovo novopečene Albanke koje nemaju obrazovanja niti znanja kako bi prestavljale istaknute albanske žene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here