Hrvatska donirala Kosovu 10 tisuća doza cjepiva protiv covida


Predsjednik Vlade Republike Kosovo Albin Kurti primio je ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grliqa Radmana s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju zemalja.

Ministar Radman čestitao je premijeru Kurtiju na pobjedi i izboru za premijera Kosova, te uz najiskrenije čestitke prenio vijest hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću për o donaciji 10 tisuća doza anti-covida cjepivo koje je Hrvatska dodijelila za Kosovo.


Istaknuvši izvrsne odnose dviju zemalja, ministar Radman je premijeru Kurtiju uvjerio da će Hrvatska i dalje podržavati i pomagati Republiku Kosovo u procesu europskih i euroatlantskih integracija

Pozvao je na intenziviranje bilateralnih odnosa.
Premijer Kurti zahvalio je ministru Radmanu i Hrvatskoj na dobroj suradnji i kontinuiranoj potpori Hrvatske Republici Kosovo. Izrazio je iskrenu zahvalnost i zahvalnost na donaciji 10 tisuća cjepiva, ocijenivši to vijestima koja unosi optimizam i nadu u intenziviranje cijepljenja, uoči ljetnih mjeseci, kada se dijaspora vraća na ljetovanje na Kosovo.


Dvojica sugovornika razgovarala su i o položaju hrvatske manjine na Kosovu te konkretnim mogućnostima za produbljivanje suradnje dviju zemalja na području gospodarstva.

Screenshot_10
Screenshot_7
Screenshot_8
Screenshot_9
Screenshot_11
Screenshot_12
Screenshot_13
Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_16
Screenshot_17
Screenshot_18
Screenshot_19
Screenshot_20
Screenshot_22
Screenshot_23
Screenshot_9
previous arrow
next arrow