Hrvatska veleposlanica Danijela Barišić primila je izaslanstvo “Kraljice Teute”

Na okruglom stolu održanom u Prištini, u Nacionalnoj Biblioteci Kosova sa temom „Uloga albanskih žena u dispori“ u organizaciji „Kraljice Teute” iz Zagreba i međunarodnih žena sudjelovale su najuspiješnije Albanke iz 15 država svijeta. Okrugli stol održan je drugog dana „Dana Kraljice Teute u Prištini 2019.“ u nazočnosti hrvatske veleposlanice na Kosovu, Daniele Barišić.

Tijekom izlaganja mnoge članice otkrile su 15-godišnji put udruge „Kraljica Teuta” iz Zagreba, a ujedno ispričale i svoj životni put uspijeha u državama Europe u kojim žive. Na kraju diskusije sve članice zahvalile su se Hrvatskoj Vladi i Savjetu za nacionalne manjine RH na dugogodišnjoj potpori Klubu albanskih žena Hrvatske koje realiziraju dva značajna projekta za albanski narod i ženu kroz „Dane Kraljice Teute“ i dvojezični časpois „Iliria”.

Sudionice okruglog stola bile su iznenađene i ponosne na zahvalnosti koju je veleposlanica Barišić pokazala prema Albanskom narodu i novinarki i redateljici na HRT-u, Shenidi Bilalli, na njezinom iznimnom radu i doprinosu Hrvatskoj. Trećeg dana međunarodnog susreta veleposlanica Daniela Barišić službeno je primila u Hrvatskom veleposlanstvu u Prištini, delegaciju „Kraljice Teute” iz Zagreba i međunarodnog Kluba „Kraljica Teuta“. U srdačnom dočeku veleposlanica Barišić je izrazila žaljenje albanskom narodu i 20 000 žena koje su prošle torture za vrijeme rata na Kosovu, a navela je da su isto prošle i Hrvatice za vrijeme agresije na Hrvatsku 1990. godine. Članice iz svijeta zahvalile su se veleposlanici na toplom prijemu i podršci Hrvatske albanskom narodu.

Veleposlanica Barišić izrazila je želju za budućom suradnjom sa ženama iz različitih europskih zemalja. Predsjednica Shenida Bilalli predožila je zajedničku temu međunarodnog karaktera o silovanim ženama u kojoj bi sudjelovale države iz regiona na što je veleposlanica rekla da ima njezinu podršku.

Screenshot_10
Screenshot_7
Screenshot_8
Screenshot_9
Screenshot_11
Screenshot_12
Screenshot_13
Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_16
Screenshot_17
Screenshot_18
Screenshot_19
Screenshot_20
Screenshot_22
Screenshot_23
Screenshot_9
previous arrow
next arrow