Shendeti

SHËNDETI: Nëse ndryshoni qëndrimin para gjumit, do të ndryshoni edhe ndijenjen gjatë gjumit dhe në mëngjes.

Shumë fakte psikologjike na ndihmojnë të ndihemi më mirë, por pak njerëz i dinë ose nuk i përdorin ato. Fakte psikologjike që ndihmojnë i...

BAJAMET NE UJE

Ju lutemi keni kujdes re se pija është jashtëzakonisht e fortë… Bajamet janë të shëndetshme sepse janë të pasura me vitaminë E, zink, magnez dhe...

Mos i hidhni lëkuren e portokallit

Shumica e njerëzve zakonisht e hedhin lëvoren e portokallit pasi ta kenë konsumuar. Sidoqoftë,  lëkura e portokallit është plot me minerale dhe lëndë të...

Hudhër dhe lëng portokalli luftojnë sëmundjet më të rënda

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, ushtarët rusë shëronin plagët me hudhër si pasojë e mungesës së penicilinës. Hudhra është e mirë kundër infeksioneve për...

Mbrojtja e fëmive nga alergjia

Drita e diellit dhe rrezet ultra-vjollcë janë përgjegjëse për prodhimin e vitaminës D. Për këtë arsye, fëmijët të cilët kalojnë pak kohë jashtë shtëpisë,...

Pse bebet flenë më gjatë kur janë vetëm

Shumica e nënave flenë në të njëjtën dhomë me foshnjën e tyre pas lindjes, duke e bërë më të lehtë që ata të ngrihen...

Shalndeti: Një lule në Kosovë me vlerë më shumë se ari

Lulet e shafranit, të cilat konsiderohen si një nga erëzat më të shtrenjta në botë, rriten edhe në Kosovë. Kjo lule, përpunimi i së...

Disa ushqime që u jepni fëmijëve janë helmuese…

Disa ushqime që u jepni fëmijëve janë helmuese Ju dëshironi më të mirën për fëmijët tuaj, natyrisht, kështu që ju duhet të dini për substancat...