Reportazhi

TREGIM JETENjë djalë me sy blu nga tregu Dolac i Zagrebit

Një djalë me sy blu nga tregu Dolac i Zagrebit  Ëndërroj të punoj në vend të ngrohtë.!.   Ky rrëfim i revistës „Iliria“ flet për një të ri modest i cili vendosi të mos dorëzohej në jetë, punon në fermë për të ndihmuar në ushqyer familjen e tij, por edhe ëndrron...

Tregime jete: ...

Nga: Shenida Bilalli Neta Brajsha, viktimë e tërmetit të tmerrshëm i cili goditi Zagrebin para dy vitesh, së bashku me qytetarë të tjerë...

Reportazh gjate epidemisë së Coronës në Zagreb: Si influencoi Corona tek shitësit shqiptar në tregun Dolac

Si influencoi Corona tek shitësit shqiptar në tregun Dolac. Shkruan : Shenida Bilalli dhe Kujtim Morina Banane, banane, blini banane për 5 kuna, urdhëroni 3 kg...

Alban, një i ri nga Kosova, tregoi njerëzim të madh menjëherë pas tërmetit në Petrinja

Nga: Shenida Bilalli "E di që nuk është koha për të botuar, por është e nevojshme, kush nuk ka bukë, le të vijë në sheshin...

Rrëfimi i një shqiptari gjatë pandemis: “Bistro na dolcu”

Një furnizues i mirënjohur i Zagrebit nga Dolac na tregon për situatën e vështirë dhe ndikimin e pandemisë në skenën e restorantit vendas. nga: Shenida...

Skulptori shqiptar i shekullit 15-të Andrei Alleshi kontriboi në trashëgiminë kulturore kroate

Trogir është qendra e Rivierës që ofron një përvojë të mrekullueshme të aseteve të saj të famshme kulturore nga shekujt e hershëm, veçanërisht nga...

Hapet katedra e Albanologjisë në Fakultetin e Filozofisë në Zagreb

Hapet katedra e Albanologjisë në Fakultetin e Filozofisë në Zagreb