Histori

Ne Biblioteken e Dubrovnikut, por edhe ne Dubrovnik, për herë të parë u mbajte manifestimi kulturo-artistik “Ditët e Mbretëreshës Teuta” me rastin e...

Bibliotekat e Dubrovnikut, por edhe Dubrovniku, për herë të parë pritën manifestimin kulturo-artistik “Ditët e Mbretëreshës Teuta” me rastin e të cilit u mbajt Akademia Ceremoniale në Saloça.

Mbretëresha Teuta zbulon bukuritë e perlave të Shibenikut ...

Ekipi i revistes ilira, kameramanët dhe anëtarët e Teutës u nisën në një aventurë paksa historike, duke filmuar historinë e mbretëreshës Teutë në një mjedis historik. Kemi bërë të shtënat e para në kalanë e St. Mihovil i cili ndodhet në krye të qytetit të Shibenikut. Një shfaqje moderne, Teuta, me koreografi nga Shenida Bilalli në Kala. Vallja ringjall personazhin e fuqishëm të Teutës, për të cilën dihet pak. Por në kala, Teuta fitoi forcë të vërtetë në performancën e valltares nga grupi ilir i vallëzimit Karolina Šuša.