Presidentja e Kosovës gjatë qëndrimit në Zagreb u takua me presidentin kryeministrin te Kroacis dhe me përfaqësues të komunitetit shqiptar ne Kroaci

Presidentja e Kosovës gjatë qëndrimit në Kroaci u takua me presidentin kryeministrin dhe kryetarein e Parljanenit te Kroacis .

Ne fund te vizites ne Zagreb u takua dhe me përfaqësues të komunitetit shqiptar, te Zagrebit ne hoteliin Westing.

Diten e dyte dote vizitonë edhe Karllovac dhe ne Rijekë

Vjosa Osmani u takua në Zagreb me presidentin kroat Zoran Milanoviq, kryeministrin Andrej Plenkoviq dhe kryeparlamentarin Gordan Jandrokoviq.

Gjate Osmani u takua edhe me atedhetar Kosovës .

Vjosa Osmani ne Zagreb të martën, me ftesë të presidentit kroat, Zoran Milanoviq, bëri një vizitë zyrtare dyditore në Kroaci

Në ditën e parë të vizitës ajo bisedojë me Milanoviqin kryeministrin kroat Andrej Plenkoviq dhe kryetarin e Parlamentit kroat Gordan Jandrokoviq.

Milanoviç dhe Osmani diskutuannë për marrëdhëniet bilaterale ndërmjet Kroacisë dhe Kosovës, situatën politike dhe të sigurisë në Evropën Juglindore, ngjarjet aktuale në veri të Kosovës, si dhe perspektivën evropiane dhe euroatlantike të Kosovës dhe vendeve të tjera të Evropës Juglindore.

Njohja universale e Kosovës

Në deklaratë theksohet se Kroacia mbështet anëtarësimin e Kosovës në organizatat ndërkombëtare, duke përfshirë edhe mbështetjen për dhënien e statusit kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Milanoviç gjat bisedes konstant ka bërë thirrje publikisht anëtarëve të BE-së që nuk e kanë njohur pavarësinë e Kosovës ta bëjnë këtë.

Milanović në një fjalim në Kombet e Bashkuara theksoi se Kroacia “avokon njohjen universale të Republikës së Kosovës dhe të drejtën e saj për të ekzistuar si anëtare e barabartë e bashkësisë së kombeve”.

Presidentja e Kosovës gjatë qëndrimit në Kroaci u takua edhe me përfaqësues të komunitetit shqiptar, ndërsa pas Zagrebit do të vizitojë edhe Karllovacin dhe Rijekën.

Screenshot_10
Screenshot_7
Screenshot_8
Screenshot_9
Screenshot_11
Screenshot_12
Screenshot_13
Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_16
Screenshot_17
Screenshot_18
Screenshot_19
Screenshot_20
Screenshot_22
Screenshot_23
Screenshot_9
previous arrow
next arrow