Ministri i Mbrojtjes RK, Ivan Anushiç u takuar në Zagreb me ministrin shqiptar të Mbrojtjes Nik Peleshi.

0
83
Zëvendëskryeministri dhe ministri i Mbrojtjes, Ivan Anushiç është takuar sot në Zagreb me ministrin shqiptar të Mbrojtjes Nik Peleshi. Kroacia dhe Shqipëria janë tradicionalisht vende mike dhe aleate Ministri i Mbrojtjes, Ivan Anushiq, me atë rast ka thënë se kanë biseduar për të gjitha situatat aktuale, që sigurisht është situata e sigurisë në Evropën Juglindore. “Situata e sigurisë në Evropën Juglindore nuk është e kënaqshme”, tha ministri Anushiç dhe theksoi se Kroacia dhe Shqipëria janë tradicionalisht vende mike dhe aleate që kanë rënë dakord për qëndrimet për çështjet e politikës së jashtme nga Ukraina në Evropën Juglindore. “Ramë dakord për bashkëpunim në të ardhmen që do të forcohet për bashkëpunim më specifik mes ministrive të mbrojtjes”, tha ai dhe shtoi se kanë nënshkruar një Memorandum mirëkuptimi. Situatë e cila nuk është aspak e kënaqshme në aspektin e sigurisë dhe që kërkon aktivitete të caktuara, kështu që ne sot e nënshkruam Memorandumin e Marrëveshjes”, tha Anushiq. Ai theksoi se Kroacia dhe Shqipëria janë tradicionalisht vende mike dhe aleate që kanë rënë dakord për qëndrimet për çështjet e politikës së jashtme nga Ukraina në Evropën Juglindore.

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Mbrojtjes, Ivan Anushiç është takuar në Zagreb me ministrin shqiptar të Mbrojtjes Nik Peleshi.
Kroacia dhe Shqipëria janë tradicionalisht vende mike dhe aleate

Ministri i Mbrojtjes, Ivan Anushiq, me atë rast ka thënë se kanë biseduar për të gjitha situatat aktuale, që sigurisht është situata e sigurisë në Evropën Juglindore.

“Situata e sigurisë në Evropën Juglindore nuk është e kënaqshme”, tha ministri Anushiç dhe theksoi se Kroacia dhe Shqipëria janë tradicionalisht vende mike dhe aleate që kanë rënë dakord për qëndrimet për çështjet e politikës së jashtme nga Ukraina në Evropën Juglindore. “Ramë dakord për bashkëpunim në të ardhmen që do të forcohet për bashkëpunim më specifik mes ministrive të mbrojtjes”, tha ai dhe shtoi se kanë nënshkruar një Memorandum mirëkuptimi.

Situatë e cila nuk është aspak e kënaqshme në aspektin e sigurisë dhe që kërkon aktivitete të caktuara, kështu që ne sot e nënshkruam Memorandumin e Marrëveshjes”, tha Anushiq.

Ai theksoi se Kroacia dhe Shqipëria janë tradicionalisht vende mike dhe aleate që kanë rënë dakord për qëndrimet për çështjet e politikës së jashtme nga Ukraina në Evropën Juglindore.
Dhe mbulon vendet që u bënë anëtare të NATO-s në të njëjtin vit, 2009.

Niko Peleshi theksoi se Kroacia e ka mbështetur gjithmonë Shqipërinë dhe se të dy vendet kanë synime dhe interesa të përbashkëta, e kjo është që zona e dy vendeve të bëhet një zonë e sigurtë dhe për këtë arsye ata mbështesin njëri-tjetrin.

Peleshi tha gjithashtu se sot të dy vendet përballen me sfida gjeopolitike, prandaj është i rëndësishëm anëtarësimi në NATO dhe bashkëpunimi mes Zagrebit dhe Tiranës në fushën e mbrojtjes.

“Duhet të jemi gati për të garantuar paqen dhe sigurinë në këtë fushë. Prandaj theksojmë bashkëpunimin e mëtejshëm dypalësh të mbrojtjes dhe mendoj se do ta zhvillojmë këtë në pika të ndryshme si ushtrime të përbashkëta, trajnime dhe shkëmbime”, tha Peleshi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here