Milanoviç bëri thirrje për njohjen e Kosovës.

0
117
Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, sot u tall me thirrjen e Presidentit të Republikës së Kroacisë, Zoran Milanoviq, i cili kërkoi në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së të njihet pavarësia e Kosovës dhe kritikoi bashkësinë ndërkombëtare se nuk ka të njëjtat standarde për integritetin territorial të Serbisë. dhe Ukrainës.
Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, sot u tall me thirrjen e Presidentit të Republikës së Kroacisë, Zoran Milanoviq, i cili kërkoi në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së të njihet pavarësia e Kosovës dhe kritikoi bashkësinë ndërkombëtare se nuk ka të njëjtat standarde për integritetin territorial të Serbisë. dhe Ukrainës.

Vuçiqi reagoj : E shoh që të gjithë po shtyjnë ta dëgjojnë
Hina
21 shtator 2023

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, sot u tall me thirrjen e Presidentit të Republikës së Kroacisë, Zoran Milanoviq, i cili kërkoi në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së të njihet pavarësia e Kosovës dhe kritikoi bashkësinë ndërkombëtare se nuk ka të njëjtat standarde për integritetin territorial të Serbisë. dhe Ukrainës.

Kosova, pas shpërbërjes së Jugosllavisë dhe konflikteve të luftës në fund të viteve ’90, shpalli pavarësinë nga Serbia në vitin 2008, të cilën Beogradi zyrtar nuk e njeh, duke iu referuar kushtetutës kombëtare sipas së cilës Kosova është pjesë sovrane e territorit të Serbisë.
Në fjalimin e tij në OKB, Milanoviç bëri thirrje për njohjen e Kosovës

Pavarësia e Kosovës nuk është njohur nga rreth njëqind anëtarë të OKB-së, duke përfshirë Kinën dhe Rusinë si anëtarë të përhershëm të Këshillit të Sigurimit, pesë shtete anëtare të Bashkimit Evropian dhe Vatikanin dhe Bosnjë-Hercegovinën nga vendet e ish-Jugosllavisë.

Në fjalimin e tij në OKB, Milanoviç shprehu shqetësimin për ngjarjet e fundit në marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe bëri thirrje për deeskalim të tensioneve, por edhe për njohjen universale të Kosovës si anëtare e barabartë e bashkësisë ndërkombëtare.
Vuçiq u tall me Milanoviçin: “Bretkosa e pa patkomin e kalit…”

“Këtu, i shoh këto 100 vende të rreshtuara për të dëgjuar Milanoviçin, të gjithë po shtyjnë njëri-tjetrin. Aty thonë: ‘Milanoviqi na ftoi, kështu që ne qëndrojmë të nënshkruajmë për Kosovën e pavarur'”, citojnë mediat e Beogradit për këtë çështje,” citojnë mediat e Beogradit. Deklarata e Vuçiqit në Nju Jork mbrëmjen e sotme pasi pyeti se si e komentoi ftesën e Milanoviqit.

Në fjalimin e tij në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, Vuçiq vuri në dukje se 15 vjet më parë, vendet perëndimore “shkelën brutalisht Kartën e OKB-së dhe Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së” duke bombarduar territorin e atëherë RF të Jugosllavisë dhe se sot ata bëjnë thirrje për rëndësinë të ruajtjes së integritetit territorial, duke aluduar për Ukrainën dhe mbështetjen që ajo ka në komunitetin ndërkombëtar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here